Läget 2014-08-11 13:40

Fortfarande är Snyten stängd. idag mottog vi ett beslut från Trafikverket att omledning kommer att ske fram till den 19/8 och ett nytt beslut om omledning kommer att tas först den 18/8.

Ett beslut som enligt ENJ är inte är försvarbart, då vi redan i fredags efter vår egen besiktning och samtal med räddningsledningen och brandmännen på plats i Snyten kunde konstatera att det var tveksamt om avstängningen fortfarande var motiverad.

ENJ har under dagen försökt få en förklaring till detta beslut. Från räddningsledningen i Ramnäs fick vi besked om att Trafikverket inte kunnat komma fram och besikta anläggningen än. Dock kunde vi efter lite grävande få fram att Trafikverket besiktade sin anläggning redan i fredags (8/8) samma dag som vi var ute.

Enligt Trafikverket väntar man nu på ett godkännande från räddningsledningen att slå på strömmen och göra nödvändiga kontroller av signalanläggningen som nu varit spänningslös några dagar. En fråga som även vi nu har fört fram till räddningsledningen.

Vi får nu avvakta och se vad svaret blir. Fortsättning följer

3 tankar kring ”Läget 2014-08-11 13:40

 1. Staffan R Kvarnström

  Jättebra att ni trycker på Trafikverket. Verkar som om de lever i sin egen värld. m huvudlinjerna ändå är avstängda borde det väl kunna vara mycket enkelt för ENJ att få några tåglägen Norberg- Snyten- Ängelsberg och åter för beställnings och helgtrafik. Vi håller fortfarande tummarna för ett klokt beslut inför vår resa 15 aug.

  Svara
  1. Jonas Wikström Inläggsförfattare

   Vi håller tummarna vi med. Tyvärr om spåret är stängt är det de även för oss troligen omöjligt att få till ett undantag. Men vi jobbar för fult. Jobbigt är det att Trafikverket har beslutat om omledning då det i praktiken innebär att man inte är så angelägen att få igång trafiken. Dessutom är det en planerad banarbetsvecka mellan Storvik och Avesta-Krylbo just nu så de går inte så mycket tåg på dagarna. Vi får hoppas att fler tågbolag utövar tunga påtryckningar för ett öppnande.

   Svara
   1. Staffan R Kvarnström

    Vår resa är ju en del av Barken Ångbåtars nostalgiresa och ingår som en pusselbit i deras planering. Fick alldeles nyss höra av Mauno att sjön Åmänningen inte är avlyst längre och att vägspärrarna är hävda.
    Kommer Oljeön att öppna för vårt besök är det än mer angeläget att rälsbussresan kan bli av. Alternativet för oss blir ju annars att ta ”nostalgi (landsvägs-)bussen ända fram till Ängelsberg, vilket våra järnvägsintresserade medresenärer inte alls gillar. Som sagt- sextio tummar hålls fortfarande för att även rälsbussdelen i nostalgitrippen skall bli möjlig att genomföra………

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *