Hänt i sommar

Den 15 augusti gick vår sista söndagstur i ett annorlunda klimat än det vanliga i år.

Slutet blev svalt och mulet men trots det så hade vi 133 resenärer den dagen. Totalt har vi haft 1689 resande på våra söndagsturer. Många har varit från närområdet och det har tydligt märkts att hemester varit mångas val i år.

MEN trafikåret är inte slut ännu. Vi har flera planerade turer på gång. I samband med kulturarvsdagarna 11-12 september blir det Upptäcksresa till Högfors och Skulpturparksresa med afternoon tea till Ängelsberg.

Vi gör mycket arbete på andra områden än våra resor. Normalt är underhåll av spår och fordon. Utbildning av personal är en viktig sak i vårt säkerhetsarbete och en del av detta har varit att kunna ordna en utbildning för tre nya Y7-förare. Alla tre har nu varit i tjänst på söndagsturerna.

Till sist:
Den tråkiga följden av Transportstyrelsens beslut att vi inte är ett levande arbetslivsmuseum som bedriver kuturhistorisk verksamhet innebär en årlig kostnad på närmare 90 000 kr per år för ENJ. Naturligtvis en helt omöjlig kostnad att få utöver underhåll av spår, fordon, station och två lokstall.

Vi har överklagat detta beslut och och väntar på ett utslag från förvaltningsrätten i Falun, förhoppningsvis i närtid.

Sten Nordström, ordförande i ENJ

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *